Halıya dökülen oje krizini nihayet atlattık.
Hafta sonu havanında güzelliğinden yararlanarak eylenerek,keyifle,sağlıkla yeni bir hafta'ya ve 2010'un son haftasına bolll sevgiyle,enerjiyle başlıycaz Allahın izniyle...
Sütlü tatlılara oldukça sık yer veriyorum mutfağımda,ılık ılık tüketmeyi daha da çok seviyorum.
Sevenler için ve sevgili arkadaşımız Yıldız,http://mandalincikmazi.blogspot.com/ çok güzel bir etkinliğe ev sahibeliği yapıyor ve bizleri de davet ediyor.
Davete gitmek icap eder diyerek,keyifle ve bolll teşekkürlerle tarifimi kendisine gönderiyorum.
Tarifimiz ise;3kahve fincanı un,4kahve fincanı toz şeker,4su bardğ.süt,1pk.vanilya.3-4çarbakaşığı hindistan cevizi,
Öncelikle sütün içerisine bütün malzemeyi ekleyip mikserle güzelce çırpalım ve kısık ateşte kaynayıp koyulaşıncaya dek pişirelim.İsterseniz kuplara,isterseniz geniş bir borcama dökelim ve ılıdıktan sonra buzdolabına kaldıralım.
Diğer taraftan 2portakalın suyunu sıktıktan sonra küçük bir tencerenin içerisine 2kaşık nişasta ve 1çay bardağ.esmerşeker,1tatlı kaşığı tarçın ekleyerek pişirelim.
Ilıkken dolaptan çıkardığımız muhallebimizin üzerine dökelim.
Bu sos hemen hemen her türlü pastaya,keke,hatta kurabiyeye ben çok yakıştırıyorum.
Afiyetler olsun.
Güzel bir hafta bizlerle olsun inşallah...
portakalın aroması muhallebiye çok yakışıyor.ellerine sağlık arkadaşım.çok lezzetli görünüyor.mutlu haftalar.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
YanıtlaSilçok güzel bir tarif...
Birde etkinlik loguma sayfanın bir köşesinde yer verirsen çok sevinirim böylece daha çok kişiye ulaşmış oluruz..
Teşekkür edrim........
eline sağlık canım.. böyle lezzetlere kim hayır diyebilir :)
YanıtlaSilsevgiler..
canım ellerine sağlık bu sosu mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSiltabağın kenarındaki portalak görünümlüleri merak ettim?
kocaman öpüyorum sevgiler canım
krizi atlattığınıza çok sevindim ne feci bir olay:)) bende odamın paspasına kırmızı oje dökmüştüm annem paspası atmıştı sinirden:)) ozamanlar 18 yaşımdaydım:) artık akıllandım ikinci portakallı muhallebi de diğeri kadar nefis görünüyor:)
YanıtlaSilcanım benim ellerine sağlık bu tarifi deneyeceğim.küçük kare borcama döksem biraz daha sosunu bol döksem nasıl olur? dilim dilim servis yapabilirmiyim?bir de esmer şeker kullanmıyorum beyaz şeker ne kadar koymalıyım?
YanıtlaSilnot: kum pastada labne tadı tek başına hiç hissedilmiyor.onun yerine aynı ölçüde krema eklenebilir sanırım..:)
Merhaba canım çok tatlı görünüyor ellerine sağlık beende katılacağım inş sevgiler..
YanıtlaSilHola.Es muy lindo su blog!
YanıtlaSilSaludos Celia
Mutlu ve sağlıklı bir yıl dilerim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,
YanıtlaSiletkinliğimde bloğumu miss gibi portakal kokuttuğun için çççok teşekkürlerrrrrrrr.