4 Mayıs 2011 Çarşamba

Bol Çikolatalı Nefis Kurabiye



Bir türlü yaz gelmek istemiyor.Gerçi ben de o boğucu sıcakları sevmiyorum,gelmesini de istemiyorum.Malum yaşadığımız yer oldukça kavurucu geçiriyor yaz aylarını..
Ben bu halini seviyorum Akdenizin,kuşlar cıvıl cıvıl şuan bahçemde,öğle saatlerinden sonra tuhaf ve dinlendirici bir sessizlik oluyor caddede,sanıyorum ki mahalle halkı güzellik uykusuna yatıyor:)

Sonra canlanıyor cadde,eşortmanlarını giyinip yürüyüşe çıkanlar,bir telaşla çocuklarını okuldan almaya gidenler,yorgun argın işten gelen kadınlar...şen-şakrak bisiklete binen çocuklar...yada ev gezmelerinden dönenler:)

Benmi?ben bu saatleri balkonumda geçirmeyi seviyorum,yoğunluktan fırsat bulabildikçe...
Ayrı ayrı hayatlar,yaşamlar,dertler,keyifler...

Tabiki balkonda keyif yapılır da kahve olmazmı?ve yanında canım arkadaşım BEYAZ HANIMELİ'nin hazırlamış olduğu nefis çikolatalı kurabiyelerim.
Ben bir tane yemekle yetindim,mutfağa yayılan mis gibi kokusuna dayanamayarak.Malum gelmek istemese de yaz gelecek ve sahil-deniz bizi ağırlayacak,kıştan kalma fazlalıklar yavaş yavaş gidiyor.Ama kendimi tutarsam:)
Beyaz Hanımelim!canım,çok güzel bir lezzet,teşekkürlerimi gönderiyorum.
Tarifi birebir uyguladım hiç değişiklik yapmadan sadece kullandığım çikolata fındıklı olduğu için ceviz eklemedim.Mutlaka kuzularınıza yapın derim,afiyetle yesinler...






 Tarimiz için,ve diğer lezzetler için Tık tık:)

Güzel,mutlu bir gün diliyorum.

8 yorum:

  1. ablacımm çocukluğumda Gebze'de yaşadığımız mahalleye benziyor sizin sokak:) bizim de böyle ağaçlı sakin bir sokağımız vardı:)
    kurabiyelerin çok güzel Hanımelimden bende aldım tarifini:)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel balkon keyfi yapmak.. istanbulda bu şansınız çogu zaman olmuyor. hele de benım gıbı sehrın gobegınde ve cadde de yasıyorsanız.. bızım ıcınde tadını cıkarın

    YanıtlaSil
  3. ellerınıze saglık çok guzel:)

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli görnüyorlar canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Tatlı ballım, nefis görünüyorlar hem kurabişlerin hem de manzaran :) Ellerine sağlık canım benim. Dediğin kadar var vallahi, o güzel manzaraya karşı kahve ve yanında çikolatalı kurabiye....muhteşem. Arkadaşım, tatlım, afiyet olsun, benim için de keyif yap canım. Çok çok öpüyorum marifetlim. Sevgiler kucak dolusu.

    YanıtlaSil
  6. birazdan yürüyüşe çıkacağım dönünce alacağım tarifi nefis görünüyor . oğluşlarda az önce anne bu aralar yine tatlı yapmıyorsun dediler:)) yarın yaparım artık.

    canım öpüyorum. izmirde hiç yaşayamadığı baharı yaşıyor . uzmanlara göre doğruysa eğer bu yaz serin geçecekmiş. hayırlısı olsun

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik canim benim... Az sabret, elbet gelecek yaz... Baliklar seni bekliyor olacak, hem de bensiz... Ahh ah balik, deniz, Türkiyemmmm... Sevgilerimle öpüyorum yanaciklarindan,,,

    YanıtlaSil
  8. çok severim bu kurabiyeleri, görünce yazmadan geçemedim.. burdada olsa, yanına çay..ohhh

    YanıtlaSil