25 Ağustos 2011 Perşembe

ÇİKOLATA BADEMLİ MUZ

İşte öyle bir gece!

Düşün ki bin aydan daha hayırlı,daha kıymetli bir gece..Bu gece takdir gecesi,Allah cc sana takdir ettiklerini tekrar bilecek,bildirecek.İşte fırsat bu fırsat,eşsiz bir nasip önünde.Bu dakikaları muhabbet ve samimiyetle yoğurmak nasip olsun hepimize.Her ne birikmişimiz varsa içimizde akıtalım,yenilenelim,tazelenelim hep birlikte.Birbirimizi sevelim hem öyle ki dualarımızı esirgemeyelim,yürekten yapalım bunu,hakikatle kavuralım!
Adettendir diye değil de,Rıza-ı İlahi gölgesinde,kardeşin kardeşe duasu makbuldur niyetiyle kutlayalım kandillerimizi..Unuttuklarımızı hatırlayalım,ehemmiyetimizin dualarla çoğalacağını,pınar gibi çağlayacağını bir lahza aklımızdan çıkarmayalım.Kimimiz sıkkın,kimimiz bıkkın,kimimiz istediklerimizin hiçbir zaman olmadığından şikayetçi,kimimiz haksızlıktan,kimimiz hastalıktan,kimimiz bitap düşmüş 'neden ben Rabbim' diye sormaktan.Herkesin bir derdi,telaşei..İçinde adını koyamadığın bir düğüm var sanki.İşte o düğümler bu gece çözülecek,ferahlayacak,ferahlatacak benliğini.Hafifletecek,pamuklara saracak belki yüreğini..
Bilir misin ki halis dualarından sonra döktüğün gözyaşları Allah c.c' nun ettiğin kelamları kabul buyurduğunun,sonsuz Rahmetinin dolup,gözlerinden ve kalbinden taşmasının göstergesi..
Her ne hayırlı duamız varsa kabul buyrulsun inşallah,yaşayacağımız en güzel Kadir Gecesi,olsun


---
Bu satırlar çok özlediğim arkadaşım sevgili  PEPELA'ya ait..Bizzat yüreğinden dökülen satırlar.Kalemini her okuduğumda içimi,ruhumu aydınlatan,marifetli parmaklarıyla iştahımı kabartan,midemi alarma geçiren güzel kalpli,SEVGİ KELEBEĞİ...
---



Kelebeğimden almıştım uzun bir zaman önce tarifimizi,sürekli de hazırlarım evde,malum çikolata!!!dayanamadığım tatlar arasında ilk sıralar da,hani bir de mutlu ediyor ya;
Hem pratik hem çokk lezzetli,hem de dolapta bekleyen muzları değişik bir şekilde sunmak için de güzel bir fikir.Malzemelerimiz ise,1-2 adet muz,çikolata,süslemek için badem parçaları,çikolataya kıvam vermek için yarım çay bardağı süt.Muzları istediğimiz büyüklükte dilimleyelim.Çikolatayı benmari yöntemi ile yada mikrodalgada eritelim.Yumuşayan çikolatalarımıza sütü ilave edip karıştıralım.Puding kıvamına gelince muz dilimlerimizi çikolataya bulayalım ve badem parçalarıyla süsleyelim.                                                                Afiyet olsun.


Hepinizin KADİR GECESİ'mübarek olsun.Rabbim bu mübarek gecenin sebebi vasıtasıyla
yüreklerimize nurlar yağdırsın.Vatanımızı,güzel yurdumuzu bütün kötülüklerden korusun.Bütün sevdiklerimizi,gönlümüzden koparıp Yüce Rabbimizin en güzel hediyeleri,ciğer parçalarımız yavrularımıza sağlık,mutluluk,hayırlı gelecekler versin.Hastalarımıza acil şifalar,dert sahibi kalpleri yorgun,aman bekleyen bütün kullarının son nefeslerimize kadar yar ve yardımcısı olsun.

Sağlıkla,sıhhatle bizleri tekrar bu günlere ulaştırsın inşallah.



Ve tabiki en içten;


SEVGİLERİMLE...

7 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK.. NEFİSMİŞ...

    YanıtlaSil
  2. Canım arkadaşım duaya amin diyorum. Şeyma arkadaşa da size de teşükkürler. Rabbim ellerimizi boş çevirmesin inşallah. Amin
    Hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  3. peplayı ve tariflerini bende özledim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. pepela.. bende merakla bekliyorum muhteşem bir dönüş yapacaktır bayramdan sonra öyle düşünüyorum en azından:) çikolatalı muzu bende çocuklarımda çok sever.. kadir gecen mübarek olsun..
    sevgilerimle..
    yemekbirask
    seval

    YanıtlaSil
  5. Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın

    YanıtlaSil
  6. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

    YanıtlaSil
  7. hayırlı bayramlar diliyorum
    sevgilerimle..
    yemekbirask

    YanıtlaSil