20 Eylül 2011 Salı

Patatesli Mantı Yapalım mı?

Ah!ne kızardım anneme,okuldan dönüşümde mantı doldururken gördüğümde,kızım gel otur yanıma elin alışsın derdi.Amann anne boşver kilo yapar zaten öğrenmiycem derdim.Oda yılmadı,usanmadı ve öğretti sağolsun.
Şimdi kuzucuğuma ve Beli'ye ikram ederken ayrı bir gurur duyuyor bu bünye:)Eee!Kayserili olup mantı dolduramamak olmaz tabiki öğle değilmi?Kıymalı mantı'nın daha önce tarifini vermiştim bakmak isteyenler olursa,lakin patatesli mantı  benim gibi kolayına kaçmak isteyenler için birebir.Ama kıymalı da tek başına doldur doldur bitmiyor ki mübarek,lezzeti başka ama,hani demişler ya bir kaşıkta şu kadar sığmalı diye...



Yoğurma kabımıza 4su bardağı kadar un alıp ortasını havuz gibi açalım,içerisine 1yumurta,gözkararı tuz ekleyip,su ile yoğuralım.Sert bir hamur olmalı.Daha sonra oklava ileyufka genişliğinde açalım.Ve bıçakla istediğimiz boyutta kare şeklinde keselim.Etli mantıya göre patatesli daha büyük olmalı,lezzeti daha güzel oluyor çünki,içerisine 4tane haşlanmış patates,karabiber,kırmızı biber,tuz,1 tane doğranmış kurusoğan,bir tutam fesleğenden hazırladığımız içimizi ekleyip köşelerden tutarak muska şeklinde kapatalım.Resimlerden faydalanabiliriz.Derin bir tencerede kaynattığımız bol miktarda suda güzelce haşlayalım.Suyunu süzelim.(ben hepsini süzüyorum susuz daha güzel oluyor bence)Tereyağda erittiğimiz salçamızı üzerine dökelim.Ve ardından sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.

Afiyetler olsun.

Güzelll bir hafta diliyorum.
En içten,

sevgilerimle...

8 yorum:

  1. Ah Kayserili olduğunuzu şimdi öğrendim.Tevekkeli başlık patatesli mantı olunca tahmin etmiştim.annemde bu Ramazanda gidince bana yaptı.Nasıl canım istedi şimdi anlatamam.Bense etli mantıdan daha çok severim bu mantıyı,,,off yaa..Limon çiçekleri,Havva

    YanıtlaSil
  2. ayıptır söylemesi ben hala acamıyorum:):) acma konusunda pek ıyı degılım sanırım..böyle hamaratları göruncede imreniyorum valla..ellerınıze saglık...

    YanıtlaSil
  3. Limon çiçekleri,
    bende patatesliyi daha çok severim,tabağı gönderiyorum.

    teşekkürler.

    sevgilerimle...

    Binbirçeşni,
    hoşgeldin öncelikle,
    hamaratlık demiyelim bence,acemilik,sen ne güzeller yapıyorsundur kimbilir?
    görüşmek üzere,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. ben hiç patatesli denemedim çok duydum özellikle Antakya tarafında patatesli tavuklu yapıyorlarmış.
    benimkilerde (Eşim Eskişehirli çocuklar da babannelerinde alıştıkları için)mercimekli seviyor. epeydir de yapmadım bir süpriz yapsam mı ki:)) ama çok yoğunum bu aralar
    Canımmm ellerine sağlık afiyet olsun ama kilo olmasın diyorum yine:)) öptüm

    YanıtlaSil
  5. Ohhhh döktürmüşüz yine,ellerine sağlık canım.
    şimdi sabah sabah insanın canı çekermi,ılık ılık patatesli mantıları,gel görki istiyom işte banane:))
    İjlal..

    YanıtlaSil
  6. Gel canım,ayırdım payını..
    Afiyetle yiyelim..

    YanıtlaSil
  7. Örgü Çantam,
    ablacım mutlaka yap çok beğenecekler eminim,mercimekli hiç denemedim ama eminim çok güzeldir.

    kocaman öpüyorum.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. ben mantı denılınce patateslıyı tek geçerım kayınvaldeme hep yaptırırım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil