9 Kasım 2011 Çarşamba

Elmalı Turta...

Çok zaman önceydi. O kadar zaman önceydi ki zaman diye bir şey yoktu. İnsanlar güneş doğup batıncaya kadar yaşıyorlardı hayatı. Bir daha hiç olmayacakmış gibi dolu ve anlamlı. Derken zaman diye üç parçalı bir şey icat etti insan. Bir parçasına dün dedi, diğer parçasına bugün, öteki parçasına da yarın. Sonra fesat karıştı zamana ve insan bugünü unuttu. Dünü düşünüp pişman oldu, yarını düşünüp telaşlandı; ama işin ilginç tarafı tüm telaş ve pişmanlıklarını hep güneş doğup batıncaya kadar yaşadı. Farkında olmadan rezil etti bugününü. Oysa yarın, bugüne dün diyor, dün de bugün için yarın diyordu. Bir türlü beceremedi. Bir eliyle yarına, diğeriyle düne yapıştı. Bugünü eline yüzüne bulaştırdı… Mutsuz oldu insan. Ve ne gariptir ki yarının telaşını da, dünün pişmanlığını da hep bugün yaşadı; ama bugünü hiç yaşayamadı. Ne yarın nede dün !...


MELON ŞAPKA...

İşte böyle...
Bayramın son ve tatilin son gününden Merhaba gönül dostları.
Tatlı bir telaş var günlerdir ailemizde,Bayram arefesi bir melek katıldı aramıza,kısmetse bir de güzeller güzeli bir gelin,çarşı-pazar,hediyeler,yemekler,eğlenceler...
yarın kına gecesi var Cuma akşamı düğün,umarım güzel geçer.

Lakin bütün bu telaşa rağmen,bende ayrı bir durgunluk baş göstermekte,Melon Şapka'nın bu dizleleri ile başladım,
gerçekten sesi ile beni benden alıp götürüyor,içimdekileri dışa vurmama kalemimin sırlarını dökmeme vesile oluyor.
Dinlenmek-dinlemek isterseniz,Cuma ve Pazartesi akşamı hariç diğer günler radyoD'de 23:00-01:00 arası canlı yayında,belki sizinde vardır kaleminizin sırları...



Ve bugünün lezzeti Elmalı Turta,yayla evinin bahçesinden topladığımız elmaları değerlendirmek istedim.
Sevgili İJLAL arkadaşımın daha önce Mürdüm erikli Tartının malzemelerini kendimce birazcık değiştirerek kullandım.

Sonuç gayet güzel oldu.







Yapılışı ise,
Malzemelerimizin hepsini un hariç,güzelce yoğuralım.4elmanın kabuklarını soyduktan sonra güzelce rendeyelim ve derin bir tencereye alalım.İçerisine 1cup tozşekeri,ceviziçini,tarçını ialeve edip pişirelim.
Diğer tarafta yoğurduğumuz hamurun yarısından fazlasını yağlı kağıt serdiğimiz tart kalıbımıza yayalım.
Soğuyan elmalı harcımızı üzerine yayalım ve kalan hamurumuzu rendeleyerek harcın üstünü kapatalım.
Arzu ederseniz ceviz parçalarıyla süsleyebilirsiniz.
180derece de ısıttığımız fırınımızda kızarana dek pişirelim.

Afiyet olsun.


sevgilerimle...   

14 yorum:

  1. balııım...
    selamualeyküm...
    ne çok oldu görüşmedik değilmi.pek vakit geçiremiyorum arkadaşım nette.bebek iş ev derken vakit sıkıntım çok.ama turtana bayıldım söylemeden geçmek haksızlık olurdu.ellerine sağlık maharetli arkadaşım benim.
    sevgilerimi gönderiyorum.seni tüm kalbimle öpüyorum canım.iyi bak kendine...

    YanıtlaSil
  2. Dune ah yarin aof desek bu gune sabir kalmiyor. Ve bizi bu gun hangi sıkıntı bekliyor bilmiyoruz. Abaca gunlermi anlasmiyor yoksa bizmi anlasmiyoruz yikik dokuk kalbimizle.
    Eline saglik canim. Bu aralar elmadan bol ne var sukurler olsun. Gelsin elmali tarifler.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Mintimmm,
    Aleyküm selam canım benim,
    evetttt unutuldum diye düşünmüştüm açıkçası,seni görmek,duymak çok güzel tatlım,
    Rabbim kolaylıklar versin,
    Kalplerimiz bir unutma olurmu?

    en içten,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Mutfak dili,
    aslında cevap yüreklerimizde saklı,bizi bizden iyi o biliyor,öyle değilmi?

    yüreğine sağlık,mevsimine göre ayrı güzellikler nasip ediyor yüce mevla,afiyetle tüketelim inşallah,sağlıkla,

    kocaman

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  6. Çok uzun zamandır radyo dinlemediğimi farkettim şimdi Sen melon şapkayı hatırlatınca...
    Yolum bir gün Siz'in oralara düşerse isterim bak bu turtadan, hayır şimdiden söyleyeyem de ;)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım,elmalı krümmmel çok leziz görünüyor....
    Düğünde grüşmek üzere canım.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. canımmm....
    bu dizeler aldı götürdü beni...
    turtanı kapıp kaçsammm....
    kızarmısın bana:))
    sayfanın tasarımını çokk beğendim şericim...
    hele o kumsala yazdığın yazı...
    çoookk cicii ollmuuşş...
    nice güzellilkleri paylaşabilmek dileği ile...
    gönül dolusu kekik kokulu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Şirin Aksoy,
    teşekkürler ediyorum.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Sedo Kız,
    sende dinlerdin demek çok sevindim,
    mutlaka beklerim ah!ne güzel olur,kurabiyeyi de doya doya yerim.

    kocaman
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. mis kokulum,
    sana kızılırmı hiç,
    yüreği güzelim çok güzel temenniler.
    öpüyorum.

    ve en içten,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. İjlal,
    mersi şekerim:)
    görüşürüz tabikide,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Ne kadar doğru tatlı ballı kraliçem. Hep endişe ve pişmanlıklarla günümüzü mahvediyoruz. Sonra da sızlanıp duruyoruz. Tam bir kısır döngü.
    Veeee turtan süper olmuş, elceğizlerine sağlık. Mis gibi, yayladan toplanan nefis elmalardan, nefis turta. Afiyet bal şeker olsun gülüm. Çok çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Kraliçem...
    yüreğimden kucakladım seni,
    kocamannnn,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil