7 Mart 2013 Perşembe

ilk deneme ve pamuk kek...

Ara vermek iyi geldi ama siz dostlarımı çok özledim,her ne kadar ziyaretlerinize gelmeye çalışsam da paylaşım yapmak,sizlerle birlikte olmak çok güzel,


yeni teknikleriyle öğrenmekten zevk aldım işleme tekniklerine gün geçtikçe yenileri ekleniyor,ayrı bir zevk alıyorum renkler oynarken...

çin iğnesinde ilk çalışmam,güllerim...




pamuk kekimiz ise,tamamen doğaçlama oldu,



malzemelerimiz için;4 yumurta,1su bardağı esmer şeker,1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı ılık süt,1paket rendelenmiş çikolata,2,5 su bardağı un,1 tatlı kaşığı tarçın,1 paket kabartma tozu,1paket vanilya,

kreması için,2 yemek kaşığı un,2yemek kaşığı nişasta,2 su bardağı süt,1su bardağı hindistan cevizi,1 paket vanilya,1yemek kaşığı tereyağ,




yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra,sırayla diğer malzemelerimizi ekleyip tekrar çırpalım yağladığımız kek kalıbına dökelim.180 derecelik ısıda 20dakika fırının kapağını açmadan pişirelim.Daha sonra kürdan testine tabi tutalım.

kek pişerken krema malzemelerimizi,un,nişasta ve sütü tencerede kısık ateşte pişirelim,kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağını,hindistan cevizini,ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.Kek ve krema ılıdıktan sonra süsleyelim.




hepinize keyifli bir gün diliyorum,

sevgilerimle,

şeri...

14 yorum:

  1. Tam yorum yazdım ki,bişey oldu,anlamadım.
    Şimdi tekrar yazıyorum,diyorum ki kekinide al gel bende de pasta var,karşılıklı kalori hesabı yaparız,ha nedersin...
    Güller içaçıcı,sonucu merakla bekliyorum..
    öpüldünüz efendim,
    İjlal.....

    YanıtlaSil
  2. Canım çok şık olmuş ellerine sağlık iyi günlerde kullan.Kekinde pasta
    gibi olmuş ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. senin o güzel yazılarından mahrum etme bizleri şeri...
    çin iğnesini bir ara denemiştim ama bana zor gelmişti. bayılıyorum senin elişlerine
    marifetli hatunsun bir de sabırlı olmalısın bunlarla uğraşan insanda mutlaka sabır olmalı :)
    Keke gelince en güzel olan doğaçlama olandır zaten
    eline emeklerine sağlık arkadaşım
    öpüyorum seni kal sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  4. canımmm...
    canımm...:)
    güllerin bitirdi beni..
    nasıl güzellerr nasıll nasıll..
    emeğine sağğlıkk canısı.
    kekinden bir dilim alım haberin ola..;)
    seni de sardım sıkıca,muhabbetle...:)

    YanıtlaSil
  5. işlemede kekte çok güzel görünüyor. :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben blognuzu çok beğendim ve hemen izlemeye aldım.Kek gerçekten pamuk gibi olmuş ellerinize sağlık.Ben de sizi blogma bekliyorum umarım bize katılırsınız.sevgiler.:)

    YanıtlaSil
  7. Islemene bayildim Sericigim... El emegi, göz nuru degil mi? Ellerine saglik... Kekin de ye beni diye bagiriyor adeta... Bir dilim götürdüm bile... Sevgilerimle, mutlu kal arkadasim....

    YanıtlaSil
  8. canım diyetteyim o kocaman harikayı es geçiyorum:)))) ellerine sağlık.

    nakışın renkleri,deseni çok çok güzel kolay gelsin elin çok düzgün harika görünüyor

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,
    El işçiliğinize hayran kaldım, öncelikle gösterdiğiniz sabıra. Eminim zordur, ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. bende bu aralar iğne oyasına taktım ablacım:) sırada kurdela nakışı var hayırlısı bide bebek var malum :) sonra pastalar kurabiyeler sonra koca var bide:) yetmiyo saatler içimdeki aşklara:)
    keke bayıldım laf aramızda:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Pasta nefis gözüküyor, elinize sağlık.
    Bende el işine çok meraklıyım, elinize sağlık...becerikli olma farkı da bu olmalı.

    YanıtlaSil
  12. Bloğunuzu yeni keşfettim ,bu cici bloğu nasıl farketmemişim şimdiye kadar üzüldüm
    Takipteyim
    Muhabbette olmak dileğiyle
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Güller çok güzeller canım emeklerine sağlık.
    Pamuk kekinden kaldıysa hemen geliyorum ama o yanındaki kahvedende istiyorum:)
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil