8 Mayıs 2013 Çarşamba

havuçlu kontes...

Geçtiğimiz aylarda hafta sonu gittiğimiz Ankara seyahatinde,yakın arkadaşım Cemile'den aldığım bir tarif havuçlu kontes...
ben biraz kendimce değişiklik yaptım tarifinde,hem vitaminli,hem kalorili hem de nefis bir reçete oldu...


malzemelerimiz için,
1 kg.havuç,1 su bardağı şeker,1 paket burçak büskivi,1 su bardağı çekilmiş ceviz,
havuçları yıkayıp rondodan geçirelim,içerisine 1su bardağı şeker ilave edip pişirelim.Piştikten sonra içerisine 1 paket burçak büskiviyi rondodan geçirelim, 1 su bardağı ceviz içini ilave edelim.

muhallebisi için,4 su bardağı süt,2 çorba kaşığı un,1,5 çorba kaçığı nişasta,5 çorba kaşığı şeker,1 paket vanilya,
bütün malzemeyi çırpıcı yardımı ile karıştırarak kaynayana dek pişirelim.

soğuyan havuçlu harcımızı dikdörtgen borcama yayalım,üzerine ılık ılık muhallebimizi dökelim.

üst ganaj için,

1 paket krema,1paket bitter çikolata
kremayı küçük bir kapta kaynatmadan ısıtalım,ocaktan alıp üzerine çikolatayı kıralım.Karıştırarak eritelim.

Kremamızın üzerine yayalım.

Ankaradan pasta malzemeleri satan bir avm'den renkli pasta simleri almıştım ilk defa kontese hanıma kısmet oldu...


şeri,en içten sevgilerini bırakır ve kaçar...

:)

5 yorum:

  1. ellerine sağlık soğuk soğuk ne de güzel yenir.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor ara sıra kalorili şeylerde yemeli dimi ama:))Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabisi ablacım,önümüz kocaman bir yaz,nasıl olur bilmiyorum artık:)

      sevgilerimle...

      Sil
  3. Ellerine sağlık, tatlı dilli hamarat kontesim:)

    YanıtlaSil