2010'un son 2.gününe girerken,kayınvalidem ve komşularımızla birlikte Antalya yöresinin meşhur Büküş'ü ile tanıştırmak istedim sizleri.Bizim oralarda Yani Kayseri de Gözleme olarak bilinir,ama inanın bu tarif daha güzel ve lezzetli...
Bahçemizdeki eşimin rahmetli babaannesinin ve dedesinin yıllar önce yaşadıkları ev son yıllar da sırf ekmek,yada ızgara yapmakta kullanılıyor.Yapım aşamalarını ve ocakbaşı resimlerini de paylaşmak istedim sizlerle...
Hamurumuz için,ölçü vermiyorum gözkararı ayarlanıldığı için,un,tuz,maya ve ılık su ile hamur yumuşak kıvamda yoğrulur ve uyku moduna alınır.
Ispanaklı harç için;Ispanak,maydonoz,dereotu doğranıp lor peyniri ile karıştırılır.
Patatesli harç için;7-8adet patates haşlanır ve çatalla ezilir.Doğranmış kuru soğan ve istege bağlı baharatlarla kavrulur.Ben karabiber ve kimyon çok yakıştırıyorum.Ve benim favorim patatesli olanı...
Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırıp,şekildeki gibi açılır,içerisine harç eklenip,zeytinyağ gezdirilip kapatılır.
Piştikten sonra üzerine tereyağ sürülüp,çayla afiyetle yenilir.
Ateşte pişen ekmeğin tadı çok farklı oluyor,şen-şakrak muhabbet de varsa daha da güzel..
bunlar olurda yenmezmi canım yaaa.harika olmuşlar.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilsüper bunlar ya, harika görünüyorlar. :)
YanıtlaSilahh ahh ahh ne güzel ne lezzetli nefis birşey böyle bu büküşş:))
YanıtlaSilyapan ellere tadan ağızlara sağlık:)
Merhabalar 'sevgilerimle' arkadaşım. Şeker hamurunu sormuşsunuz. İsterseniz tabiki gönderebiliriz. Yardımcı olabilirsek sevinirim. Bu arada ıspanaklı bükme harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilellerinize sağlık rahmetli kayınvalidem ve komşu abla birlikte çok yaparlardı. içinede çeşitli otlardan karışık yada bu şekilde harika bir lezzet odun ateşinde pişerde güzel olmazmı.
YanıtlaSilcanım benim öpüyorum yeniyılda ailen ve sevdiklerinle gönlünce olmasını diliyorum
OF NE KADAR GÜZEL GÖRÜNÜYOR SAÇTA NEDE LEZZETLİ OLUR:)
YanıtlaSilama olmaz ki yaa damardan vurdun benii ;) çok severım ananem yapardı hep sımdı 90 yaşında maşallahı var ama yoruluyor artık yapamıyor nasıl da canım çekti :)) ahh bu canım bısıler cekmesınden dolayı yakında blogumu da kapatıcam :))) şaka tabıkı.
YanıtlaSilkocamaaaan öpüyorum
beni taa lise yıllarıma götürdün canım, arkadaşımın annesi yapardı hala tadı damağımda ellerine sağlık...sevgiler, dostçakal...
YanıtlaSilcanımmmm.
YanıtlaSilellerinize sağlık ne güzel görünüyor köz ateş ocak...özlemişim bu görüntüyü inan...
allahım rahmet etsin eşinin dede ve büyükannesine..bu lezzeti denemek lazım balım...
ayrıca yeni yılını şimdiden kutluyorum..mutlu yıllar arkadaşım....sevgiler...
Sevdacım,teşekkür ediyorum,oluncada yeniliyor,kilolarda hoppp bende:)
YanıtlaSilÖpüyorum kocaman.
sevgilerimle...
Swotpisces,
YanıtlaSilÇokkk teşekkür ederim,selamlar veee;
sevgilerimle...
Kalpkurabiyem,
YanıtlaSilSaol canım benim,öpüyorum seni,
sevgilerimle...
Örgüçantam,
YanıtlaSilBizde gelenek haline geldi artık,kayınvalimler ekmeklerini kendileri yaparlar,yufkaları açarlar,çok leziz oluyor.
Sabah böreği,dürümü...
Kocamann öpüyorum,her zaman yanımda olduğun için de çokk teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle...
Gönül,
YanıtlaSilTeşekkürler,yürekten yorumlarınız için.
Selamlar ve...
sevgilerimle...
Şulecim,
YanıtlaSilCanım çok haklısın,bende her açtığımda bloğu mutfakta buluyorum kendimi,kalori,kilo olarakta geri dönüyor tabiki:)bezen tutamıyorum kendimi,fazla kaçırıyorum.Özellikle şekerlileri...
Rabbim,sağlık-sıhhat versin babanneciğine,tatlı yanaklarından benim yerimede öp olurmu?
sevgilerimle...
Nesli,
YanıtlaSilNe güzel bir isminiz var,
Ne mutlu bana,güzellikleri hatırlatabildiysem.
Yüreğinize sağlık.
Teşekkürler.
sevgilerimle...
Mintim...mintimmm:)
YanıtlaSilsenin yorumunu görünce zil çalmış beni ziyarete gelmişsin gibi hissediyorum canımmmm benim.
yüreğine sağlık.
Kucaklıyorum sımsıkı.
sevgilerimle...
Beyaz hanımeli,
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum.
Aradım,kız kardeşinizle görüştüm.
Yeniden görüşmek dileğiyle.
Sevgilerimle...